Close 
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

KVNO, Köln,Tyskland

The Project
På den tidigare flygplatstomten i Köln-Ossendorf har Kassenärztliche Vereinigung Nordrhein (KVNO) byggt ett modernt service- och rådgivningscenter med en slående, dynamiskt rundad struktur och en rymlig glasfasad. Fasaden har toppmoderna treglas isolerrutor med Pilkington Suncool™ Q 70, som kännetecknas av dess enastående tekniska egenskaper, minimal yttre reflektion samt attraktiva utseende.

Den 12 800 kvadratmeter stora byggnaden med sitt originella kontorskoncept ritades av ’ATP architekten ingenieure Frankfurt’ i samarbete med M.O.O.CON, en specialist inom organisations- och fastighetsutveckling. Kontoren erbjuder varierade arbetsytor med generös utsikt över landskapet och skapar en trivsam atmosfär. Var och en av de fyra kontorsvåningarna har bekväma loungeområden för öppna möten samt separata rum för ostörda möten. Dessutom ingår konferensrum, personalrestaurang, förskola och ett dedikerat träningscenter i det innovativa konceptet. Den fem våningar höga nya byggnaden markerar en milstolpe för KVNO, då särskild uppmärksamhet har ägnats åt hållbarhet vid val av byggmaterial, energiförsörjning och drift.

Att planera fasaden var mycket krävande. Företaget Haskamp från Edewecht fick kontraktet. På de övre planen tillverkades speciella Schüco aluminiumprofiler för fasaden. På de övre våningarna består fasaden av tre återkommande 3,30 meter höga rutor: ett fast fönster, ett öppningsbart fönster och en emaljerad ruta.

Solskyddsglaset Pilkington Suncool™ Q 70 integrerades i fasaden efter att byggherren och arkitekten bestämt sig för detta innovativa glas från Pilkington Suncool™ Q-serien. Pilkington Suncool™ Q 70 imponerar med sitt mycket neutrala och harmoniska utseende samt med en minimal yttre reflektion på bara 12%. I en treglas isolerruta uppnås en ljustransmission på anmärkningsvärda 63% och ett g-värde på 0,31. Linther Glas tillverkade de olika isolerrutorna av laminerat säkerhetsglas med ljuddämpande folie, för att uppfylla kraven på fallskydd och ljuddämpning.


Foto: Ansgar van Treeck

  Project ReferenceSE0022_DE
  View Project Location Map
Project Details
Address
Butzweilerhofallee 7, 50829 Köln
Opening Date
Aug 2023
Building Type
  • Office Building
About the Architect/Installer
Architect
ATP architekten ingenieure
Installer
Beratung und Projektmanagement: M.O.O.CON Generalunternehmer: Leonhard Weiss GmbH & Co.KG Fassade: Metall- und Elementbau HASKAMP GmbH & Co.KG Glastechnische Beratung: Flachglas MarkenKreis GmbH Isolierglas: Linther Glas – Kölling Glas GmbH & Co. KG
Benefit Led Categories
  • Solar Control