Close 
Thumbnail
Thumbnail

Airiston Lumous

The Project

Airiston Lumous on yksityinen huvila, joka sijaitsee Airistolla, Paraisissa, Suomen lounaisrannikolla.

Huvila on suunniteltu viiden henkilön käyttöön. Siinä on neljä huonetta, keittiö, kylpyhuone ja sauna. Huvila pinta-ala on 169 m2, joista 25 m2 on saunaosaston käytössä.

Muutos

Villa Airiston Lumous on muutettu lasia käyttäen nykyaikaiseksi huvilaksi, säilyttäen samalla vanhan saaristolaisarkkitehtuurin pääpiirteet, jotka näkyvät ympäröivissä mökeissä.

Kattolasitukseen valittu lasi on karkaistu 6 mm:n Pilkington Activ Suncool™  70/40 ulkopuitteessa, 4 mm:n Pilkington Optifloat™ Clear keskimmäisessä puitteessa ja 3+3 laminoitu lasi sisäpuitteessa varustettuna 12 mm:n argonkaasutäytteisellä välitilalla.

Julkisivu rakennettiin Pilkington Activ Suncool™ 70/40 -lasista, missä on 4 mm:n Pilkington Optifloat™ kirkas lasi sisäpuitteessa ja 6 mm:n Pilkington Optifloat™ kirkas lasi ulkopuitteessa sekä 12 mm:n välitila argonkaasulla täytettynä.

Tilavuus

Lasijulkisivu ja –katto lisäsivät dramaattisesti valon pääsyä sisälle rakennukseen. Ne lisäsivät tilavuuden tuntua ja paransivat näkymää merelle.

Mieleenpainuva yksityiskohta huvilassa on monikäyttöinen lämpöallas, Hot Spring Vanguard. Saunan terassille sijoitettuun altaaseen mahtuu yhtä aikaa kuusi ihmistä. Kylminä päivinä vesi lämmitetään noin 37-39 Celsiusasteeseen ja kuumina päivinä lämpötila alennetaan 30 Celsiusasteeseen.

  Project ReferenceFI0001
  View Project Location Map
Project Details
Address
Airisto Parainen
Opening Date
Feb 2005
Building Type
  • Residential / Domestic
About the Architect/Installer
Architect
Ari Paukio