Close 
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Transferium Hoogkerk

The Project

In Hoogkerk, in de omgeving van Groningen, is het Transferium Hoogkerk gerealiseerd. Het Transferium is ontworpen door het Ingenieursbureau Gemeente Groningen en het is bedoeld om de stad Groningen beter bereikbaar te maken vanuit het Westen.

Automobilisten die vanuit het Westen komen, kunnen de auto bij het Transferium parkeren en vervolgens met het openbaar vervoer naar de binnenstad van Groningen reizen. Alle bussen die vanuit Westelijke richting komen stoppen bij het Transferium. Dankzij de speciale busbaan is er een snelle verbinding met het centrum van Groningen. De Citybus, die vertrekt vanaf het Transferium, stopt bij het Centraal Station, de Grote Markt, het UMCG en bij diverse reguliere stads- en streekbuslijnen. Op het Transferium zijn toiletvoorzieningen, bagagekluisjes en een fietsenstalling aanwezig en via een digitaal informatiesysteem is de meest actuele reisinformatie te zien, zoals vertrek- en aankomsttijden en vanaf welk perron de bussen vertrekken.

Er is gekozen voor Pilkington Profilit™ K25/60/7 met 16-draads inleg in combinatie met een dempingrubber. Door het toepassen van Pilkington Profilit™ is er veel lichtinval door de natuurlijke lichtdoorlaat en daarnaast laat het zien dat het een goede combinatie is van esthetiek en efficiëntie met veel verschillende toepassingsmogelijkheden.
De uitvoering van het product Pilkington Profilit™ in dit project is voorzien van een transparante kleurfolie. Er zijn 6 verschillende kleuren toegepast, ontworpen door LYVR architectuur & productontwerp. De gebruikte kleuren komen overeen met de huiskleuren van de busmaatschappijen die gebruik maken van het Transferium.

D&O Bouwglas, één van de Pilkington Profilit™ dealers, heeft het glas geleverd en vakkundig geplaatst. Door de speciale betonconstructie en de aparte vormgeving was geen enkele maat gelijk. De aluminiumprofielen zijn d.m.v. een waterjet uitgesneden, zodat precies de vorm van het plafond gevolgd kon worden. Elk glaspaneel moest daarnaast afzonderlijk gesneden worden.

Het Transferium is 13 januari jl. officieel in gebruik genomen en biedt in eerste instantie plaats aan 550 auto’s. Het is de bedoeling dat er in de toekomst ook een hotel-restaurant bij het Transferium wordt gerealiseerd. Het aantal parkeerplaatsen zal dan vergroot worden naar ongeveer 1000.

  Project ReferenceBE00074
  View Project Location Map
Project Details
Surface Area
214 m2
Address
Transferium in Hoogkerk
Opening Date
2011
Building Type
  • Public
About the Architect/Installer
Installer
D&O Bouwglas te Franeker
Benefit Led Categories
  • Glass Systems