Close 
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Bijlmer Sportcentrum

The Project

Het Bijlmer Sportcentrum is een sportcomplex dat bestaat uit een recreatiezwembad, een wedstrijdbad, een sporthal, een Optisport Health Club (fitness) en ruimte voor het organiseren van feesten of evenementen. Het recreatiebad is een bad voor het hele gezin. Ook wie sportieve prestaties wil neerzetten op het gebied van baantjes zwemmen, kan terecht in het wedstrijdbad.

Het ontwerp van Vera Yanovshtchinsky Architecten kenmerkt zich door de filosofie ‘zien en gezien’ worden. Het Bijlmer Sportcentrum levert een directe bijdrage aan de levendigheid van het Anton de Komplein: de fitnessruimte is vanaf het plein prominent te zien en het wedstrijdbad heeft zicht op het Bijlmerpark. Ook vanuit de horeca en de multifunctionele zaal is de sporthal goed te zien. Doordat de vloer van de sporthal verdiept is aangelegd, is de tribune van de sporthal op het niveau van de horeca. Bovendien kunnen de sporters in verschillende delen van het gebouw elkaar zien. Op deze manier ontstaat een ‘sportlandschap’ met diverse sporten op verschillende niveaus.
 
De filosofie van ‘zien en gezien worden’, wordt ondersteund door het gebruik van Pilkington Insulight™ met ScreenLine®, waarmee vanuit de zwemzalen een vrij en helder zicht naar het groen van het Bijlmerpark kan worden geregeld. De ScreenLine kan de lichtinval in het complex optimaal reguleren: de jaloezieën tussen glas kunnen schittering van de zon buitensluiten of maximaal binnen laten. Ook biedt de ScreenLine mogelijkheden voor privacy: de jaloezieën voorkomen inkijk op momenten dat dat gewenst is.

  Project ReferenceBE067
  View Project Location Map
Project Details
Surface Area
487
Opening Date
Feb 2009
Building Type
  • Sports Facility
About the Architect/Installer
Architect

Vera Yanovshtchinsky