Close 
Thumbnail
Thumbnail

Buro Heetebrij

The Project
Sinds 2002 is Buro Heetebrij, een bouwkundig teken- en adviesbureau, gevestigd in Steenwijk aan de rand van de wijk Woldmeenthe. Binnen deze moderne wijk is een verzameling van kleinschalige utiliteitsbouw, gezondheidszorgfuncties en woningbouw samengebracht.

Dit kantoor, "Arcasa© MMIII Arthur Blonk", ligt aan de kop van een bedrijvenstrook die een buffer vormt tussen de doorgaande verkeersweg en het woningbouwprogramma. Omdat vanuit het stedenbouwkundig plan op de kavel een bouwkundig zwaartepunt in de wijk gewenst is, is ervoor gekozen om een letterlijke blikvanger te ontwerpen.

Het gebogen dak van zink op een geraamte van hout geeft het kantoor een zekere geborgenheid. Het gebouw is gericht op een rotonde en heeft een tweetal verschillende identiteiten. De straatgevel is open en geeft een blik op het gebruik van het gebouw. Daarentegen is de entreegevel veel meer gesloten door het aanwezige gematteerde U-glas Pilkington Profilit™. De gelamineerde spanten vormen samen met een stalen frame de hybride draagstructuur en maakt een vrij indeelbaar kantoorlandschap mogelijk. De relatie tussen de verschillende bouwlagen wordt versterkt door diverse glasvlakken, -soorten en vides.

Hierbij is gekozen voor het zonwerende glas Pilkington Insulight™ Sun met Pilkington Suncool™ 67/34, waardoor de warmteontwikkeling binnenin het kantoor beperkt blijft.
  Project ReferenceBE051
  View Project Location Map
Project Details
Surface Area
100 m²
Address
Steenwijk
Opening Date
Dec 2002
Building Type
  • Office Building
About the Architect/Installer
Architect
Buro Heetebrij
Benefit Led Categories
  • Glass Systems
  • Solar Control
  • Thermal Insulation