Close 
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Bavaria Lieshout

The Project

In februari 2003 werd de eerste paal geslagen voor het nieuwe hoofdkantoor van Bavaria. De belangrijkste aanleiding was dat Bavaria kantoor hield op ongeveer 10 verschillende kantoorlocaties en dat ging gepaard met inefficiëntie en een moeizame interactie.

Het Bavariakantoor heeft de vorm van een driehoek en telt 3 lagen: twee kantoorverdiepingen en een souterrain. Op de hoekpunten van het gebouw heeft men gebruik gemaakt van Pilkington Insulight™ Sun met Pilkington Suncool™ 50/25 in combinatie met Pilkington ScreenLine®. De kantoren en vergaderzalen op deze hoekpunten hebben een gebouwbeheersysteem. Het systeem waar de ScreenLine beglazing op is aangesloten heeft meerdere gebruiksopties. Zo wordt bijvoorbeeld bij een presentatie het licht gedempt en zorgen de gesloten jaloezieën ervoor dat de ramen verduisterd zijn.

De entrees van het kantoor bevinden zich ook op deze hoekpunten. Ze zijn geaccentueerd door het gedeeltelijk terugplaatsen van de gevel, maar ook door de trappijen en het gebruik van vliesgevels in twee tinten glas.
Pilkington heeft de volgende producten geleverd:
• Pilkington Insulight™ Therm met Pilkington Optitherm™ SN*
• Pilkington Insulight™ Sun met Pilkington Suncool™ 50/25 in combinatie met Pilkington Insulight™ met ScreenLine®

* De isolerende coating Pilkington Optitherm™ SN is inmiddels opgevolgd door Pilkington Optitherm™ S3. Het aanzicht van beide producten is echter vrijwel identiek.

  Project ReferenceBE022
  View Project Location Map
Project Details
Address
Lieshout
Opening Date
2004
Building Type
  • Office Building
About the Architect/Installer
Architect
Bavaria Architecten & Ingenieurs