Close 
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Theater Sneek

The Project

In 2010 werd begonnen met de nieuwbouw van het theater op de plaats van het voormalig postkantoor. Het ontwerp is van architectenbureau Alberts en Van Huut. Het nieuwe 'groene' theater met 620 zitplaatsen ligt in het historische centrum van Sneek en is geopend op 1 november 2012. De theaterzaal heeft een goede akoestiek dankzij de vorm van de ruimte en de zitplaatsen zijn zo gesitueerd om een optimale beleving van de show te garanderen. Voor de bouw van het pand is gebruik gemaakt van verschillende glastoepassingen. Zo is er Pilkington Insulight™ Phon toegepast voor de geluidwering. Ook is er Pilkington Pyrodur® 30 en 60 minuten brandwerend glas gebruikt. Daarnaast is er Pilkington Insulight™ Protect in verschillende gelaagde en geharde uitvoeringen toegepast. Bijvoorbeeld in de luifel aan de buitenkant van het pand die een combinatie is van een gelaagde geharde uitvoering 66/2. De toneeltoren heeft ook gelaagde uitvoering met matte folie. Aan de binnenzijde van deze toren is gekleurde led verlichting geplaatst.

Het theater heeft verschillende duurzame toepassingen. Er is daglicht in de theaterzaal en op de podiumvloer voor de medewerkers die overdag aanwezig zijn. Er zijn ecologische materialen toegepast zoals bamboe en het pand maakt maximaal gebruik van natuurlijke ventilatie. De doelstelling is geweest om het beoogde programma van functionele eisen en het esthetische concept zo optimaal mogelijk te benutten maar daarnaast de bouwkundige en installatietechnische oplossingen te behouden.

  Project ReferenceBE00123
  View Project Location Map
Project Details
Surface Area
565 m2
Building Type
  • Entertainment
About the Architect/Installer
Installer
D&O Bouwglas uit Franeker