Close 
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Pharos kantoor in Hoofddorp

The Project

Het huidige kantoorpand van Pharos in Hoofddorp heeft een grondige renovatie ondergaan waarbij gezondheid, duurzaamheid en innovatie voorop staan.

Cube Architecten vertaalde de 4 algemene Pharos thema’s Maximum Health, Zero Waste, Total Energy en Vibrant Community in een architectonische uitwerking gebaseerd op verbinden, verzachten en verrijken. Doel was een verbindend uitnodigend gebouw te creëren dat zijn steentje bijdraagt aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving, door energie opwekkende gevels, slimme ramen en veel groen.

De gevel heeft een innovatief karakter vanwege de duurzame componenten en de slimme sturing die geïntegreerd wordt in de vliesgevel, ook wel de Smartskin genoemd.
Het bedrijf Physee heeft de smartwindow componenten geleverd die energie opwekken en met sensoren de gevelfuncties kunnen aansturen voor een aangenaam klimaat. Daarbij wordt het gecombineerd met Pilkington Insulight™ met ScreenLine®.

Toegepast glas:
Totaal 1350 m² Pilkington Insulight™ Therm met Pilkington Optitherm™ S3 en Pilkington Insulight™ Therm met Pilkington Optitherm™ SI1A waarvan 750 m² is samengebouwd met Pilkington Insulight™ met ScreenLine® met interne motor en de Smartwindow van Physee. (In totaal zijn er 276 Pilkington Insulight™ met ScreenLine® ruiten geleverd.)

Cairn Real Estate Amsterdam was de opdrachtgever voor dit project, Coare realisatie was verantwoordelijk voor de bouwkundige realisatie en Alkondor Hengelo heeft de engineering, levering en montage verzorgd.

  Project ReferenceBE00299
  View Project Location Map
Project Details
Surface Area
1350 m²
Address
Hoofddorp
Opening Date
2020
Building Type
  • Office Building
About the Architect/Installer
Architect
Cube Architecture
Installer
Alkondor Hengelo