Close 
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Residenz Theater, München

The Project

Het Residenz Theater is de hoofdlocatie van het Beierse Staatstheater in München. Het lichtconcept voor de herinrichting van de foyer is ontworpen door lichtontwerper Ingo Maurer. Vijftien individuele Powerglass®-panelen verlichten de letters met rode LED's, terwijl de "zilveren wolk", een constant bewegende wolk, gemaakt van 3.000 reflecterende zilveren bladeren, in de kamer "zweeft".

Peter Platz Spezialglas GmbH produceerde de panelen met letters die zijn gemaakt van 4 mm NSG TEC™. NSG TEC™ is elektrisch geleidend glas dat onder andere geschikt is voor toepassingen in displays.

De ontwerpmogelijkheden voor LED gelaagd glasoplossingen zijn bijna onbeperkt. Of het nu gaat om een esthetisch element of om een indrukwekkende mediagevel - de moderne LED-toepassingen zijn geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Fotografie van het theater: Simon Koy

Fotografie van de enkele letters: Carsten Platz, Peter Platz Spezialglas GmbH

  Project ReferenceBE00304
  View Project Location Map
Project Details
Address
Max-Joseph-Platz 1, 80539 München, Duitsland
Opening Date
2019
Building Type
  • Museums and Cultural Building
  • Entertainment
About the Architect/Installer
Architect
Licht Ontwerper: Ingo Maurer Gm
Installer
Peter Platz Spezialglas GmbH
Product