Close 
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

McDonald's

The Project

De voormalige kiosk van McDonald’s op de Coolsingel was ooit één van de lelijkste gebouwen van Rotterdam. Mei architects and planners uit Rotterdam kreeg opdracht van McDonald’s om op de bestaande locatie een nieuw paviljoen te ontwerpen met een uitstraling die past bij de Coolsingel en de rijke historische omgeving. Het nieuwe gebouw is zo ontworpen dat het achtergelegen monumentale postkantoor weer zichtbaar is. Het gebouw heeft een zo compact mogelijke kern met daaromheen een glazen gevel van 6,20 meter hoge glaspanelen. De entree met ingangen aan drie zijden is volledig transparant. Het glas dat is toegepast is: Pilkington Optilam™ (gelaagd glas) in combinatie met Pilkington Optiwhite™ (extra helder floatglas) in verschillende samenstellingen. Zo voldoet het pand aan de esthetische en veiligheidseisen. Omdat McDonald’s dag en nacht open is, is ook de verschijningsvorm in het donker belangrijk. ’s Avonds ‘straalt’ het gebouw. De gevelbeplating is geperforeerd met hartvormige perforaties als een soort ‘voile’ rondom het glazen gebouw, waardoor het licht naar buiten straalt. De perforaties verbeelden een mensenmenigte op de Coolsingel.
 
Onlangs is de McDonald’s aan de Coolsingel in Rotterdam winnaar geworden van de internationale Iconic Awards 2015 voor Architectuur en Design.

Fotografie: Jeroen Musch

  Project ReferenceBE00188
  View Project Location Map
Project Details
Surface Area
300 m²
Address
Coolsingel in Rotterdam
Opening Date
2015
Building Type
  • Commercial
About the Architect/Installer
Architect
Mei architects and planners