Close 
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Amphia Ziekenhuis Breda

The Project
Het Amphia Ziekenhuis is één van de grootste Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ) met opleidingserkenning in Nederland. Het ziekenhuis bouwt de komende jaren aan een nieuw ziekenhuis in Breda. Duurzaam waar het kan en zo flexibel als mogelijk, om goed op toekomstige veranderingen in de zorg te kunnen inspelen. Maar bovenal om een veilige omgeving voor patiënten te bieden en natuurlijk een plezierige werkplek voor de medewerkers en medisch specialisten. Want een nieuw ziekenhuis is veel méér dan een aantal muren en een dak.

Voor de gevel van het Amphia Ziekenhuis zijn verschillende beglazingen toegepast, waaronder verschillende shadowbox panelen: Pilkington gehard glas in combinatie met Delogcolor® RAL 7021 (zwartgrijs) en Pilkington Insulight™ Sun met Pilkington Suncool™ 50/25. Daarnaast is er brandwerende beglazing toegepast in verschillende combinaties: Pilkington Pyrodur® 60-325 in combinatie met Pilkington Optitherm™ S3, Pilkington Pyrodur® 60-382 in combinatie met Pilkington Optitherm™ S3 en Pilkington Pyrostop® 30-18 met Pilkington Suncool™ 50/25.

Een groot deel van de gevel wordt beglaasd met Pilkington Insulight™ Sun met Pilkington Suncool™ 50/25, Pilkington Insulight™ Therm met Pilkington Optitherm™ S3 en Pilkington Insulight™ Therm Triple met Pilkington Optitherm™ S3. Alle glassoorten zijn in verschillende (gelaagd) samenstellingen. De oplevering van dit ziekenhuis staat gepland voor 2019.
  Project ReferenceBE00250
  View Project Location Map
Project Details
Surface Area
8000 m²
Address
Molengracht, Breda
Opening Date
2019
Building Type
  • Public
About the Architect/Installer
Architect
Wiegerinck
Installer
De Groot & Visser BV Vorsselmans NV
Benefit Led Categories
  • Decoration
  • Fire Protection
  • Safety Security
  • Solar Control
  • Thermal Insulation