Close 
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Brandweerkazerne Arnhem

The Project

In 2016 is in Arnhem een gloednieuwe brandweerkazerne opgeleverd waar geïsoleerd Pilkington Profilit™ beglazing is toegepast. De realisatie was in handen van aannemer Aan de Stegge Bouw & Werktuigbouw. Opdrachtgever was de Gemeente Arnhem en D&O Bouwglas B.V. heeft het glas geïnstalleerd.

Het ontwerp van Van Pelt Architecten ging uit van drie pijlers: licht, lucht en ruimte. Pilkington Profilit™ is een geliefde gevelbeglazing voor architecten. Het duurzame en tijdloze profielglas in combinatie met isolatie heeft een lage Ug-waarde en biedt nog steeds een natuurlijke lichtinval. Daarnaast kunnen er zowel rechte als ronde wanden mee gecreëerd worden en dat is bij dit project bijzonder goed tot uiting gekomen.

Voor de gevelbekleding van de sportzaal is een ‘brandweer rode’ baksteen gekozen waarin een rechte glazen buitenwand is geplaatst. Pilkington Profilit™ K25/60/7 met Antisol (zonwerende coating) en Plus 1.7 (warmtewerende coating) zorgt voor een prettig klimaat in de sportzaal.

Voor de remise is bij de bovenste bouwlaag gekozen voor een ronde wand met een radius van 2600 mm. Hier is Pilkington Profilit™ K25/60/7 gefigureerd toegepast met alleen een warmtewerende coating. Aan de zuidzijde is daardoor aan de markante en duidelijke entree volume gegeven aan het dak, dat zeker de aandacht trekt.

  Project ReferenceBE00245
  View Project Location Map
Project Details
Address
Arnhem
Opening Date
2016
Building Type
  • Office Building
  • Industrial Building
About the Architect/Installer
Architect
Van Pelt Architecten
Installer
D&O Bouwglas
Benefit Led Categories
  • Special Applications