Close 
Thumbnail
Thumbnail

Up Living

The Project
Het voormalige Oudenrijn ziekenhuis in Utrecht krijgt een nieuwe functie. Het hoofdgebouw zal worden omgebouwd tot een wooncomplex met woningen en appartementen voor starters en studenten. Daarnaast wordt er een grote woontoren gerealiseerd die gezamenlijk ruimte moeten gaan bieden aan 750 woningen.

De aspecten gemak en bereikbaarheid zijn leidend geweest bij de ontwikkeling. Dit zie je onder meer terug aan de ruimte die wordt geboden voor commerciële bestemmingen; het recreatieve binnengebied en de directe tramverbinding met de Universiteit Utrecht.

Voor de beglazing is gekozen voor de thermisch isolerende beglazing Pilkington Insulight™ Therm met Pilkington Optitherm™ S3 en de zonwerende Pilkington Insulight™ Sun 62/29 en Pilkington Insulight™ Sun met Pilkington Suncool™ 70/40 beglazingen in diverse samenstellingen.

Bij de ontwikkeling van dit project zijn meerdere architectenbureau’s betrokken en de realisatie wordt verzorgd door Bouwbrijf Wessels Rijssen bv en Veluwezoom Verkerk Bouw bv.
  Project ReferenceBE00284
  View Project Location Map
Project Details
Surface Area
3700 m ²
Address
Van Heuven Goedhartlaan 1, Utrecht
Opening Date
2020
Building Type
  • Residential / Domestic
  • Commercial
About the Architect/Installer
Architect
Centrum Architecten Kuiper Compagnons LIAG architecten en bouwadviseurs