Close 
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

La Samaritaine in Parijs

The Project

Op een unieke locatie aan de Seine in het eerste district van Parijs, is het onlangs gerenoveerde La Samaritaine geopend voor publiek na een buitengewone renovatie vanwege zijn omvang en complexiteit.

Gelegen in het hart van Parijs, zal La Samaritaine een nieuw warenhuis, een prestigieus hotel, cafés, brasseries, restaurants, sociale flats, kinderdagverblijf en kantoren huisvesten.

De hedendaagse gevel van La Samaritaine tegenover Rue de Rivoli is een meesterwerk dat het gevoel van eenvoud, de passie voor detail combineert met de poëtische inspiratie van de architecten.

Pilkington Optiwhite™ wordt vaak gebruikt voor toepassingen met gebogen glas. De buitengevel van het gerenoveerde La Samaritaine, ontworpen door SANAA in samenwerking met SRA Architects, heeft een onregelmatige golvende vorm en bestaat uit 343 gebogen glazen panelen van 2,7 bij 3,5 meter. De panelen zijn gemaakt van gelamineerd extra helder Pilkington Optiwhite™ op maat gebogen door Cricursa en geïnstalleerd door glazen gevel specialisten Frener & Reifer.


Fotografie: © K. Khalfi

  Project ReferenceBE00290
  View Project Location Map
Project Details
Surface Area
3200 m ²
Address
19 rue de la Monnaie, 75001 Paris, France
Opening Date
Apr 2020
Building Type
  • Commercial
Certification Details
General contractor: Vinci; Facade: Frener & Reifer Srl; Curved glass: Cricursa, Spain; Clients: Department stores of Samaritaine, LVMH Hotel Management for Cheval Blanc Paris, DFS for the Department Store
About the Architect/Installer
Architect
SANAA, Japan in samenwerking met SRA Architects uit Parijs
Benefit Led Categories
  • Special Applications