Close 
Thumbnail
Thumbnail

OP Pohjola

The Project

OP-Pohjolan: Pääkonttori Helsingin Vallilassa valittiin vuoden lasirakenteeksi 2016.

Suomen Tasolasiyhdistys ry:n ja Suomen Lasitus- ja Hiomoliitto ry:n joka toinen vuosi jaettava tunnustuspalkinto, Vuoden Lasirakenne, valittiin viidennen kerran yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn kanssa. Vuoden Lasirakenne ja Vuoden Lasirakentaja tunnustuksilla Suomen lasiala haluaa nostaa esille poikkeuksellisia lasituskohteita ja edistyksellisiä lasitussuunnitelmia, jotka edistävät hyvän lasirakentamisen kulttuuria.
Vuoden 2016 lasirakenteeksi on valittu OP Ryhmän vuonna 2015 valmistunut Vallilan konttori. Tässä vinojen seinärakenteiden maisemakonttorissa on julkisivun keskeisenä materiaalina lasi. Lasia on käytetty innovatiivisesti ja monipuolisesti myös sisätiloissa, näin tiloista on saatu avaria ja valoisia sekä rauhallisia jatkuvasta ihmisvilinästä huolimatta. Tuomariston mielestä lasin käyttö on onnistunutta ja detaljointi taidokasta.

Rakennuksen julkisivujen lasituksissa on käytetty mm. Pilkington Suncool™  70/35 OW ja Pilkington Optitherm™ S1N OW sekä Pilkington Optiwhite™ –tuotteita ja niiden eri versioita.

  Project ReferenceFI0065_ref
  View Project Location Map
Project Details
Surface Area
4000 m²
Address
Gebhardinaukio 1 Helsinki
Opening Date
01 Aug 2015
Building Type
  • Office Building
About the Architect/Installer
Architect
JKMM
Installer
Lasiluoto Oy HAKA PKS Oy
Benefit Led Categories
  • Noise Control
  • Safety Security
  • Solar Control
  • Thermal Insulation