Close 
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Cantina Antinori, Italien

The Project

Antinori vingården i Bargino, mellan Florens och Siena i Toscana är ett fint exempel på hur en byggnad kan uppföras för att smälta in i den omgivande naturen.

Två rader av glasväggar som sträcker sig horisontellt längs sluttningen och ett par skivformade taköppningar fyllda med glas avslöjar den underliggande strukturen.  Användandet av Pilkington extra klart glas ger besökarna en obegränsad kontakt med de pittoreska omgivningarna såväl som tillgång till dagsljus.

Glasfasaden är helt säker och står emot belastning från vind och oavsiktlig skada trots sin höjd och spännvidd. Extra klart laminerat glas, 16,8 mm Pilkington Optilam™ OW, används som yttre glas och det inre glaset är 12,8 mm Pilkington Optilam™ Therm S3 OW. Takfönstren är tillverkade av liknande laminerat lågemissionsglas kombinerat med härdat glas, Pilkington Optiwhite™ T, för ökat slagmotstånd.

Antinori vingården, som designats av Archea Associati arkitekter, inkräktar inte på den omgivande naturen och har minimal påverkan på miljön. Användandet av laminerat lågemissionsglas, Pilkington Optilam™ Therm S3 OW, ger värmeisolering och på så sätt minskas energiåtgången för uppvärmning.

Projektet var en av finalisterna till 2015 års European Union Prize for Contemporary Architecture eller Mies van der Rohe priset.

Fotograf: Pietro Savorelli

  Project ReferenceSE0002_IT
  View Project Location Map
Project Details
Surface Area
139.950 m2
Address
Bargino, San Casciano Val di Pesa (FI)
Opening Date
2012
Building Type
  • Commercial
About the Architect/Installer
Architect
Studio Archea Associati
Installer
Engineering: Paolo Giustiniani - Hydea Strutture: Massimo Toni - A&I progetti s.r.l. Vetrerie: VetroBergamo ; NovaVetro
Benefit Led Categories
  • Safety Security
  • Special Applications
  • Thermal Insulation