Close 
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Park Hotel Imperial, Centro Tao, Limone sul Garda, Italien

The Project
En nyligen genomförd renovering av detta 5 stjärniga hotell vid Gardasjön är den perfekta platsen för att visa de möjligheter som erbjuds med olika typer av glas och bearbetning.

På Park Hotel Imperial, i Limone sul Garda på sjöns västra sida, visas omfattande användning av glas, framförallt av Pilkington Optiwhite™ extra klart glas och Pilkington Mirropane™ Chrome Plus härdbar spegel.

Pilkington Optiwhite™ 10 mm härdat och laminerat glas* har använts till hotellets yttre räcken, vilka sedan screentryckts digitalt för att skapa en mjuk, vit effekt. Samma produkt har även använts som badrumsväggar i vissa av rummen, där de målats vita för att ge mer avskildhet. Pilkington Optiwhite™ är mycket neutral i färgen, tack vare noga utvalda råvaror och speciell produktionsprocess. Produkten är därför idealisk att måla eller installera med synliga kanter.

Pilkington Mirropane™ Chrome Plus, 10 mm härdat har tillverkats speciellt för de speglande ytorna. Process- och installationsföretaget har använt spegeln för att skapa ljus och reflektioner som dansar i rummen. Den mycket reflekterande beläggningen har etsats professionellt och lyfts fram av vit bakgrund för att skapa motiv av löv och grenar. Tack vare mångsidigheten hos Pilkington Mirropane™ Chrome Plus T har fästanordningarna på dörrarna och handtagen av metall monterats direkt på glaset, vilket tillför ytterligare ett dekorativt inslag.

Pilkington Mirropane™ Chrome Plus har en beläggning som inte påverkas av fuktighet och är därför idealisk i badrum. Produkten kan härdas och lamineras för att uppfylla olika krav och den är ett säkert val även för applikationer på offentliga platser. Speglarna ovanför handfaten har tillverkats av samma produkt och är ett självklart alternativ till traditionella speglar.

Valet av Pilkington Mirropane™ Chrome Plus gjordes med hänsyn till kraven på stora speglar som har en underhållsfri beläggning, istället för en reflekterande baksida som försämras över tiden när den utsätts för fukt. Kunden önskade även en enkel, ljus, ogenomskinlig glasdörr utan ram. Pilkington Mirropane™ Chrome Plus uppfyller alla dessa krav.

Pilkington Optiwhite™ valdes för sin utmärkta transparens och färgneutralitet. Detta är mycket viktigt då glas ska målas, som i det här fallet på de externa räckena. Vanligt floatglas skulle ha påverkat den vita färgtonen. Pilkington Optiwhite™ förstärker klarheten hos färgerna och tillför rummen ljus och transparens utöver det vanliga.

* Pilkington Optiwhite™ 10 mm härdat och laminerat glas (10+10 med 1,52 mm PVB).
  Project ReferenceSE0005_IT
  View Project Location Map
Project Details
Surface Area
1150 m²
Address
Via Tamas 10/b 25010 Limone sul Garda (BS), Italy
Building Type
  • Leisure
About the Architect/Installer
Architect
ArtekStudio Ing. Arch. Sergio Murgia - Alghero (SS)
Installer
Vetreria trasformatrice ed installatrice: Vetraria Bergamasca Tecnovetro S.r.l. - Zanica (BG)