Close 
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Paviljong Brekstad, Norge

The Project
Paviljong Brekstad är en ombyggd gammal militärbunker från krigets dagar belägen på Fosenhalvön i mellersta Norge. Byggnaden är avsedd för privata och sociala tillställningar samt föreläsningar med anknytning till kundbesök på en närliggande gård. Planlösningen är öppen och flexibel med hänsyn till enkel möblering som lätt anpassas för olika tillfällen. Att se och att synas är tanken bakom konceptet. Byggnaden ger ett flytande uttryck i det omgivande landskapet, vilket är en stor kontrast till vad byggnadens ursprungliga funktion var under andra världskriget.

Eftersom mycket av konstruktionen består av glas erbjuds 360 graders panoramautsikt över det omkringliggande landskapet och djurlivet. Paviljongen består av glas, stål, betong samt en del trä. Glaset har stor betydelse som något man ser igenom, men det reflekterar även himlen och det omgivande landskapet. Beroende på årstid, väder och tid på dygnet ändrar byggnaden uttryck. Inne i paviljongen erbjuds skydd mot väder och vind.

I paviljongen används tvåglas isolerrutor uppbyggda av: 15 mm Pilkington Activ Suncool Optilam™ T 50/25 samt 12,8 mm Pilkington Optilam™ Clear T
       
Se även artikel i nr. 4 2023 av tidningen GLAS.

Fotograf: Kristoffer Wittrup 
  Project ReferenceSE0021_NO
  View Project Location Map
Project Details
Surface Area
115 m²
Address
Djupdalsveien 70, 7130 Brekstad
Opening Date
02 Feb 2022
Building Type
  • Leisure
About the Architect/Installer
Architect
Asas Arkitektur
Installer
Riis Glass og Fasade AS, Trondheim
Benefit Led Categories
  • Safety Security
  • Self Cleaning
  • Solar Control