Close 
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Finansparken Bjergsted, Stavanger, Norge

The Project
Finansparken i Bjergsted är det nya huvudkontoret för SpareBank 1 SR-Bank, som ligger strax utanför Stavangers centrum. Det är en av de största kontorsbyggnaderna i Europa tillverkad av trä.

Ytan är på drygt 22.000 m² med 7 våningar över marken och 3 våningar under marken och rymmer cirka 650 anställda.

Byggnaden är formad som en triangel och passar perfekt in i stadsmiljön. Vid huvudingången, från söder, har ett litet torg byggts som skapar en vänlig, grön miljö i kontorsbyggnaden. Mot öster har byggnaden en något annorlunda karaktär. Den långsträckta fasaden stiger gradvis. På platsen där fasaden når sjunde våningen öppnar byggnaden upp mot konserthuset i Bjergsted Park. Det finns glastak över atriet och sedum över resten av byggnaden. Fasaden är i glas och på utsidan finns stående glaslameller som solskydd - kompletterat med yttre skärmar på fasaden åt söder och interiört solskydd för övrigt i byggnaden. Läs mer om byggnaden här: http://www.bygg.no/article/1416716

Pilkington Suncool™ 70/35 och Pilkington Suncool™ 50/25 används i byggnaden. Dessa produkterna förhindrar effektivt överhettning av rummen samtidigt som ljustransmissionen är god.
  Project ReferenceSE0009_NO
  View Project Location Map
Project Details
Address
Christen Tranes gate 35, 4007 Stavanger
Opening Date
Nov 2019
Building Type
  • Office Building
About the Architect/Installer
Architect
SAAHA; Helen & Hard
Benefit Led Categories
  • Solar Control