Close 
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Pyramide Berger, Traboch, Itävalta

The Project
Pyramidin muotoinen rakennus

Tämä ratkaisu on melko epätavallinen. Pyramidimaisen ulkomuodon lisäksi, rakennuksen seinät on rakennettu lasista.
Monille saattaa tulla ensimmäisenä mieleen lasin puhtaanapitoon tai kylmiin sisätiloihin liittyvät haasteet, mikä onkin totta, ellei hyödynnetä nykyaikaisia innovatiivisia lasiratkaisuja.

Ajatus lasipyramidista asumis- ja työtilana tuli puurakennusyritykseltä Trabochista, Itävallasta. Talon valinta ei ole vain arkkitehtonisesti silmiinpistävää, vaan myös erittäin käytännöllinen: käyttökelpoinen 1 400 neliömetrin sisäpinta-ala on suhteellisen suuri rakennuksen ulkopinta-alaan nähden. Siksi rakennus tarvitsee vain vähän energiaa lämmitykseen. Lisäksi kaltevat seinät tarkoittavat sitä, että katolle ei jää lunta ja näin se ei rasita rakennuksen perustusta, saati kattoa.

Pilkingtonin innovatiiviset lasiratkaisut tekevät kuitenkin tämän kaiken mahdolliseksi:

Kohokohta on laajamittainen kattolasitus, joka koostuu 601 m²: n kolmikerroksisesta Pilkington Activ™ -eristyslasirakenteesta. Auringonvaloa pääsee runsaasti sisään rakennukseen suurten lasipintojen kautta ja lasiseinien puhtaanapito on helppoa itsepuhdistuvien Pilkington Activ™ lasien ansiosta.

Kolminkertaiset Pilkington eristyslasielementit takaavat myös hyvän lämmöneristyksen, mikä mahdollistaa erittäin energiatehokkaan ja näyttävän seinärakenteen.

Kaikki eristyslasielementit kohteeseen toimitti Pilkington Austria. Rakennusta käytetään paitsi yrityksen pääkonttorina myös asuinrakennuksena ja studiona.
  Project ReferenceFI_GL_PR0148
  View Project Location Map
Project Details
Surface Area
601 m²
Address
Pyramide am Kreisverkehr 1 8770 Traboch Österreich
Opening Date
2016
Building Type
  • Commerical Building
About the Architect/Installer
Architect
Robert Berger
Installer
Holzbau Berger GmbH
Benefit Led Categories
  • Self Cleaning