Close 
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Times, Wraclaw, Puola

The Project
Times toimistorakennus Wrocławissa, Ala-Sleesian pääkaupungissa, on yksi Puolan suurimmista Pilkington Planar™ -rakennuslasijärjestelmäprojekteista.

PRO ART designstudion Krzysztof Skalskin suunnittelema rakennus sijaitsee kaupungin sydämessä vanhankaupungin alueella.

Timesin toimistorakennus syntyi Pyhän Nikolauksen ja Kasimir Suuren kulmassa sijaitsevan keskiaikaisen lastensairaalan nimeltään "Pyhä hauta" muutoksen ja laajentamisen seurauksena. Keskiaikaisten muurien maanpäällinen osa sekä hiljattain rakennettu teräsbetonirakenne täytettiin moderneilla toimistohuoneilla. Sisäpihalle johtava sisäänkäynti viittaa entisen sairaalarakennuksen historialliseen muotoon. Sisäänkäynti näyttää sekä rakennuksen että sisäpihan modernin luonteen. Samalla se säilyttää julkisivun pystyjakoa korostavan sommittelun, joka on osittain seurausta vuokratalojen historiallisista jaoista.

Sisäänkäynnin julkisivu tehtiin Pilkington Planar™ -rakennuslasijärjestelmästä, jota tuettiin lasirivoilla. Eristyslasit valmistettiin Pilkington Optifloat™ Green THS sävytetystä auringonsuojalasista ja Pilkington K Glass™ THS matalaemissiivisesta lasista.

Katon lasiksi valittiin Planar™ l SentryGlas® System. Katon eristyslasit valmistettiin Pilkington Optifloat™ Green -auringonsuojalasista, joka on uloimpana lasina ja Planar™ l SentryGlas® System -teknologian laminoidusta lasista, jossa sisin lasi on Pilkington K Glass™ matalaemissiivinen -pinnoite.

Harjakattorakenne on valmistettu teräksestä, kun taas sylinterimäinen kattorakenne on teräsrakenne, jossa on jännityselementit.

Planar™ l SentryGlas® -järjestelmän käyttö kattolasissa osoittautui ainoaksi menetelmäksi, joka pystyi siirtämään 4,2 kN/m²:n lumikuormia. Rakenteen muoto mahdollistaa 2,5 m²:n, neliön muotoisen lasin pistekiinnityksen vain kulmiin, mikä poisti mahdollisuuden käyttää perinteistä PVB-laminoitua lasia. Sille on ominaista paljon pienempi kantavuus ja jäykkyys kuin Planar™ l SentryGlas® -järjestelmässä käytetty laminoitu lasi.
  Project ReferenceFI_GLPR0192
  View Project Location Map
Project Details
Surface Area
560 m²
Address
1 Kazimierza Wielkiego str., Wrocław, Poland
Opening Date
2008
Building Type
  • Office Building
Client
Citi Point Sp. z o.o.
About the Architect/Installer
Architect
PRO ART arch. Krzysztof Skalski
Installer
Polring-Glas
Benefit Led Categories
  • Safety Security
  • Solar Control
  • Thermal Insulation