Close 
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

STATE Amsterdam

The Project
In de nieuwe Amsterdamse wijk Amstelkwartier wordt een 70 meter hoge woontoren gebouwd genaamd STATE Amsterdam. Het Amstelkwartier is omgeven door water en groen en heeft een ideale ligging waardoor het centrum en snelwegen eenvoudig te bereiken zijn. ZZDP architecten is geïnspireerd door het wereldberoemde Flatiron Building dat in New York staat.
Op de hoogste (22e) verdieping wordt een penthouse gerealiseerd met een woonoppervlakte van ruim 814 m² waarvan circa 459 m² woonruimte en circa 355 m² aan terrassen. Voor de beglazing is gekozen voor 200 m² Pilkington OptiView™ Ultra Therm Protect met TGI®-Spacer in verschillende gelaagde samenstellingen. Dankzij de anti-reflecterende coating van Pilkington OptiView™ wordt het prachtige uitzicht over de Amstel vanuit het penthouse niet belemmerd door ongewenste schittering of reflectie.

De TGI®-Spacer is een thermisch onderbroken afstandhouder die het warmteverlies aan de rand van het isolatieglas vermindert en de Uw-waarde van het raam (glas+kozijn) verbetert.

Het glas wordt gerealiseerd door Facédo B.V. en VORM Bouw B.V. is de ontwikkelaar van dit project.
  Project ReferenceBE00280
  View Project Location Map
Project Details
Surface Area
200 m²
Opening Date
2019
Building Type
  • Residential / Domestic
About the Architect/Installer
Architect
ZZDP Architecten
Installer
Facédo B.V.
Benefit Led Categories
  • Safety Security
  • Thermal Insulation