Close 
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Solsiden Trondheim

The Project

Prosjektet ble satt i gang av huseier KLP Eiendom som ønsket å oppgraderte kantinen i 3etg både i kapasitet og i standard. Kantinen ligger like under glasstaket og dermed fikk de føle på både varmen og kulden som kan komme igjennom et såpass stort glasstak. Glassene som sto i taket var 2-lags isoler med et energibelegg. Det vil da si at sola var en stor plage som det var vanskelig å skjerme bort på dette taket. Det var i tillegg mange punkterte glass i taket så noe måtte gjøres. Etter mange runder ble det besluttet å oppgradere taket med 3-lags glass inkl soldemping. 
En av utfordringene var at det ikke var mulig å bytte glassene med kran, alt måtte gjøres manuelt og det var heller ingen god plattform å stå på for montørene. En hovedfaktir var å tenke på montørenes sikkerhet og faren for belastningsskader.  Det ble derfor bygget 2 store riggområder for mottak av glass på taket over 6etg. hvor stativer med glass plassert for så å sende ett og ett glass ned med taksteinheiser. 
Tilbakemeldingene fra bygget er at inneklima er mye bedre selv om det fremdeles gjenstår  glass å skifte. Det legger seg noe is og snø på taket men dette tåler konstruksjonen.

Følgende glasskombinasjoner er benyttet i dette prosjektet:
TGU Pilkington Insulight™ Sun
6mm Pilkington Suncool™ 50/25, 4mm Pilkington Optifloat™ Clear, Pilkington Optilam™ Therm S3 44.2

DGU Pilkington Insulight™ Sun
6mm Pilkington Suncool™ 50/25, Pilkington Optilam™ Clear 33.2

  Project ReferenceNO0062
  View Project Location Map
Project Details
Surface Area
ca 1800 m²
Address
Solsiden, Beddingen 10, 7014 Trondheim, Norway
Opening Date
01 Jan 2000
Building Type
  • Commercial
About the Architect/Installer
Installer
Riis Glass & Metall as, Trondheim