Close 
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

DNB Solheimsviken, Bergen, Norge

The Project
DNB`s kontorer I Bergen er designet av Petter Borgen Arkitektkontor AS og ligger flott til ved vannet ved Solheeimsviken. Den 330 m lange bygget består av 5 mindre enheter som er koblet sammen. Bygget måtte tilpasses de strenge reguleringene for tomten som er dominert av småhusbebyggelse.
Høyytelse solkontrollglass - Pilkington Suncool™ 70/35 og den laminerte utgaven Pilkington Suncool Optilam™ 70/35 er benyttet pga høyt lysinnslipp, god solbeskyttelse og naturlige utseende. Det var viktig å sørge for behagelige og komfortable arbeidsområder langs den ytre fasaden.
For å bedre byggets temiske isolasjon ble det benyttet Pilkington Optitherm™ S3. Dette er en lavemisjonglass som ble brukt som en indre rute av isolasjonsglass for dermed redusere energiforbruk og varmetap. I de områdene der det var krav til høyere støyreduksjon, ble det benyttet Pilkington Optiphon™ Therm S3 som er 2 lags glass laminert med en spesiell folie som forbedrer støydempingen betydelig.
For brannbeskyttende glass ble det benyttet Pilkington Pyrostop® clear, et multilaminert isolert brannbeskyttende sikkerhetsglass som møter de påkrevede brannforeskrifter.
  Project ReferenceNO0064
  View Project Location Map
Project Details
Address
Solheimsgaten 7C, 5058 Bergen
Building Type
  • Office Building
About the Architect/Installer
Architect
Petter Bogen Arkitektkontor