Close 
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Recepcja/kawiarnia Ringvägen 100, Sztokholm, Szwecja

The Project

Ringvägen 100 to budynek biurowy, zlokalizowany przy stacji metra Skanstull w Sztokholmie. Obiekt dzierżawiony jest przez agencję nieruchomości Skandia Fastigheter i posiada nowoczesne pomieszczenia biurowe dla ponad 500 osób, garaż z 300 miejscami parkingowymi oraz 3 sale konferencyjne.

Na niewielkim dziedzińcu, przy wejściu do budynku otwarto w 2019 roku nową recepcję/kawiarnię, funkcjonującą w formie małego kiosku, zaprojektowaną przez architektów z biura 2BK Arkitekter. Wcześniej, hol wejściowy służył jako przejście do recepcji, która znajdowała się w tylnej części obiektu. Nowa lokalizacja tworzy atrakcyjne, przyciągające i łatwo dostępne miejsce spotkań dla najemców i gości odwiedzających budynek.

Ściany kiosku zostały zaprojektowane w formie otwieranych w górę okiennic, które zamykane są wieczorami i w weekendy, kiedy recepcja jest nieczynna. Dolna część kawiarni została pokryta szkłem Pilkington Mirropane™ Chrome Plus. Natomiast górę kiosku oraz jedną ze ścian bocznych holu wejściowego przeszklono przy użyciu szkła Pilkington Mirropane™ Chrome Spy, które oferuje niezakłócony widok z jednej strony, podczas gdy z drugiej wygląda jak zwykłe lustro. Druga ściana na dziedzińcu obłożona została roślinnością na wysokości 2,5 m.

  Project ReferencePL0386
  View Project Location Map
Project Details
Surface Area
250 m²
Address
Ringvägen 100 118 60 Stockholm Szwecja
Opening Date
2019
Building Type
  • Commercial
  • Office Building
About the Architect/Installer
Architect
2BK Arkitekter AB
Installer
GFAB SWEDEN AB ASPVAGEN 17-19 ALSTERMO 364 43 +46 481 619 00 46 481 61747