Close 
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Norra Station - Hus M6, Hässleholm

The Project
De högt ställda kraven i detta kontorshus uppnås med hjälp av olika typer av glas. Tack vare solskyddsglas, brandskyddsglas, glas med maximalt dagsljusinsläpp samt ljudreducerande glas är denna byggnad certifierad enligt Miljöbyggnad Silver.

Rätt glas på rätt plats – för ett miljövänligt byggande!

Pilkington Suncool™ 50/25 har valts i de solutsatta fasaderna. Med detta solskyddsglas kommer endast 25% av solvärmen in i byggnaden. Värmelasten minimeras och byggnaden blir mycket energieffektiv. Byggherren har även satsat på en innemiljö utan störande ljud. Därför finns dubbla ljudlamellglas i samtliga isolerrutor.

I den östra, södra och västra fasaden återfinns Pilkington Suncool™ 50/25 i trippel isolerruta tillsammans med dubbla ljudlamellglas, Pilkington Optiphon™ samt Pilkington Optiphon™ Therm S3.

I den norra fasaden där solvärmelasten är mycket lägre har Pilkington Optitherm™ S3 valts för att maximera dagsljusinsläppet och energibesparingen. Även här finns dubbla ljudlamellglas i alla isolerrutor.

Inne i byggnaden skyddas utrymningsvägarna med Pilkington Pyrostop® så att hyresgästerna säkert kan evakuera lokalen om en brand skulle uppstå.
  Project ReferenceSE0045
  View Project Location Map
Project Details
Surface Area
300 m²
Address
Norra Stationsgatan 6B 281 48 Hässleholm
Opening Date
2018
Building Type
  • Office Building
Certification Details
Miljöbyggnad Silver
About the Architect/Installer
Benefit Led Categories
  • Fire Protection
  • Noise Control
  • Solar Control
  • Thermal Insulation