Close 
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Fulfilment center Bol.com

The Project

Het bouwproject Bol.com fulfilment center is in 2017 verkozen tot meest duurzaam in categorie industriële gebouwen. Vanuit het fulfilment center bedient Bol in de toekomst 8 miljoen klanten in Nederland en België. 135.000 vierkante meter vloeroppervlakte (ca. 26 voetbalvelden), 30.000 producten per uur. Dat zijn de cijfers die horen bij het nieuwe logistieke centrum van Bol.com.

Het nieuwe gebouw in Waalwijk is ontworpen door logistiek adviesbureau Groenewout samen met FKG architecten en aannemer Van Wijnen realiseerde het pand. Bij de bouw van het nieuwe fulfilment center is rekening gehouden met duurzame en energievriendelijke oplossingen, zoals het recyclen van water en het toepassen van hernieuwbare energie, energie-efficiëntie en een optimaal werkklimaat.  Dit is één van de redenen dat de opdrachtgever heeft gekozen voor Pilkington Insulight™ met ScreenLine® beglazing. Voor dit project heeft Pilkington Nederland 104 ScreenLine® ruiten, type jaloezie met interne motor geleverd en zonwerende beglazing Pilkington Insulight™ Sun met Pilkington Suncool™ 70/35 en Pilkington Optitherm™ S1 geleverd.

Bol.com is in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de internationale BREEAM Awards in Londen. Deze awards worden ieder jaar toegekend aan de meest innovatieve en duurzame bouwprojecten in verschillende categorieën.
Het nieuwe fulfilment center in Waalwijk viel in de prijzen in de categorie industriële gebouwen. Alle inzendingen werden door een vakjury beoordeeld op de mate van duurzaamheid, innovatie en schaalbaarheid. Bol.com werd door de jury geroemd vanwege de opschaalbaarheid van het nieuwe fulfilment center, de manier waarop CO2-uitstoot wordt gereguleerd door middel van warmteregulering en vijf windturbines en de focus op een gezonde en prettige werkomgeving voor werknemers.

Foto's: ©Bol.com
          ©logistiek.nl

  Project ReferenceBE00224
  View Project Location Map
Project Details
Surface Area
104 stuks
Address
Waalwijk
Opening Date
2017
Building Type
  • Transport
  • Commerical Building
About the Architect/Installer
Installer
J.M. van Delft & Zn
Benefit Led Categories
  • Solar Control
  • Special Applications
  • Thermal Insulation