Close 
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Międzyuczelniane Centrum Dydaktyczno-Technologiczne TECHNOPOLIS, Wrocław

The Project
Centrum Edukacyjno-Technologiczne to jeden z dwóch budynków tworzących innowacyjny kompleks naukowy Politechniki Wrocławskiej TECHNOPOLIS.
Obiekt wyróżnia się pod względem estetyki i efektywności energetycznej dzięki zastosowaniu ściany kurtynowej ze szkła Pilkington Profilit™ Slim Line THS. Na powierzchni tego gatunku szkła profilowego wytłoczony jest drobny wzór w postaci wąskich regularnych linii, który delikatnie rozprasza światło i nadaje przeszkleniu subtelny charakter. 
Szklana powłoka pokrywa część elewacji centrum, w której znajduje się sala audytoryjna i seminaryjna, biura, pomieszczenia techniczne i klatka schodowa.
Ten sam rodzaj szkła projektanci zastosowali do wykończenia, należącej do kompleksu i sąsiadującej z budynkiem, wiaty rowerowej, łącząc ją stylistycznie z budynkiem głównym i nadając całości spójny i jednolity charakter.
  Project ReferencePL0228
  View Project Location Map
Project Details
Surface Area
700 m²
Address
Wrocław, ul. Długa
Opening Date
2011
Building Type
  • Education
About the Architect/Installer
Architect
PKI PREDOM Sp. z o.o.
Installer
Polring-Glas Sp. z o.o.